Paleis Het Loo


Paleis Het Loo heeft een rijke paardenhistorie. Het is dan ook in de geest van de Koninklijke traditie waarin Royal Polo at the Palace plaatsvindt. Het paleis, de barokke tuinen en de Koninklijke stallen zijn gedurende het Polo weekend toegankelijk voor alle Polo Teams en bezoekers. Paleis Het Loo biedt de ideale ambiance voor Royal Polo! Daarnaast is deze authentiek locatie ook zeer praktisch, want de meeste Polo paarden worden in de Koninklijke stallen ondergebracht.


Koninklijke Stallen

In het Stallencomplex van Paleis Het Loo is in totaal plaats voor 88 paarden. In de linker stal genieten twee paarden met een lange staat van dienst bij het Koninklijk Huis van hun oude dag. Een deel van de stallen wordt nog steeds gebruikt door het Koninklijk Staldepartement in Den Haag.


Hoeden tentoonstelling

Tijdens het Royal Polo weekend is in museum Paleis Het Loo de tentoonstelling ‘Chapeaux! de hoeden van Koningin Beatrix’ voor het laatst te zien. De 33 jaar lange regeerperiode van Koningin Beatrix wordt aan de hand van een honderdtal hoeden in beeld gebracht.

Van 1980 tot 2013 draagt Koningin Beatrix bij honderden speciale gelegenheden een hoed: tijdens staatsbezoeken, ontvangsten, ontelbare openingen en prijsuitreikingen, op Prinsjesdag en Koninginnedag. De vele hoofddeksels zorgen voor een herkenbaar en vertrouwd beeld van de vorstin en maken deel uit van haar ‘representatieve werkkleding’.

Het museum Paleis Het Loo is open van 10:00 – 17:00 uur.

Honden worden niet toegelaten, met uitzondering van blindegeleide – en hulphonden. Dit geldt voor het gehele terrein van Paleis Het Loo.