Paleis Het Loo


Paleis Het Loo heeft een rijke paardenhistorie. Het is dan ook in de geest van de Koninklijke traditie waarin Royal Polo at the Palace plaatsvindt. De tuinen, stallen en restaurants zijn gedurende het Polo weekend toegankelijk voor alle Polo Teams en bezoekers. Paleis Het Loo biedt de ideale ambiance voor Royal Polo! Daarnaast is deze authentieke locatie ook zeer praktisch, want de meeste Polo paarden worden in de Koninklijke stallen ondergebracht.


Koninklijke Stallen

In het Stallencomplex van Paleis Het Loo is in totaal plaats voor 88 paarden. In de linker stal genieten twee paarden met een lange staat van dienst bij het Koninklijk Huis van hun oude dag. Een deel van de stallen wordt nog steeds gebruikt door het Koninklijk Staldepartement in Den Haag.


Renovatie & uitbreiding

De komende jaren werkt Paleis Het Loo aan een grootscheepse renovatie en uitbreiding. Ruim 30 jaar na de openstelling van Paleis Het Loo als museum is groot onderhoud noodzakelijk. Het groot onderhoud betreft vervanging van technische installatie, klimaatinstallaties en asbestsanering. Tegelijk met deze intensieve renovatie vindt een ondergrondse uitbreiding van Paleis Het Loo plaats. Met een uitbreiding komt er meer ruimte voor wisseltentoonstellingen en publieksfaciliteiten en kan de omvangrijke collectie beter worden gepresenteerd.

De tuinen en stalcomplex van Paleis Het Loo zijn open van 10:00 – 17:00 uur. Bekijk hier de nieuwe film over de tuinen en het stalcomplex.

Honden worden niet toegelaten, met uitzondering van blindegeleide – en hulphonden. Dit geldt voor het gehele terrein van Paleis Het Loo.