Programma


Programma Royal Polo at the Palace 15,16 en 17 september

Vrijdag 15 september – Elite Veulen Veiling

Zaterdag 16 september – Royal Polo Day 1

Zaterdagavond 16 september – Charity Dinner Gala Paleis Soestdijk

Zondag 17 september – Royal Polo Day 2 The Final

Alle dagen – Pearlcard Luxury Fair

 

Vrijdag 15 september 2023 : Elite Veulen Veiling

Vanaf 11:30 zijn bezoekers en VIP gasten welkom op het terrein van Soestdijk. We adviseren u om zoveel mogelijk samen te reizen in verband met de parkeermogelijkheden. Het programma duurt tot 18:00 uur.

 

Programma Pearlcard Cup

De Pearlcard Cup is een prestigieuze trofee waar 4 internationale teams voor zullen strijden. De teams spelen 3 tegen 3 en hebben een 4-6 handicap. Het officiële Polo reglement zal van toepassing zijn met scheidsrechters en een ‘English’ wedstrijd-speaker. Meer info over de spelregels leest u hier.

 

Zaterdag 16 september 2023 : POLO Day 1 –  Dress code – Royal  Polo Chique               


Zaterdag 16 september:

11:30 uur Ontvangst bezoekers – Royal Club Lounge
13:00 uur Openingsceremonie –  ‘Gele Rijders’
14:00 uur Polo Match 1
15:00 uur Pauze 
  Programma
15:45 uur Polo Match 2
17:00 uur Best Pony & Hat of the Day Award
17:30 uur Einde programma

 

Royal Polo VIP Gala Night

Zaterdagavond staat in het teken van het Royal Polo Vip Gala Night voor stichting Make-A-Wish. Bij aankomst wacht een warm en zeer bijzonder onthaal. Wie wil er nou niet in gala de trappen van het bordes bestijgen om vervolgens te worden verwelkomt door lakeien en champagne. Na een korte route door het paleis zal u naar uw eigen tafel worden begeleid in een exclusieve tent met zicht op het paleis. De avond staat vol met entertainment, culinair genieten en een veiling voor het goede doel! Sterrenkok Tim Golsteijn van de door Michelin met 1 ster bekroonde restaurant Bougainville zal met zijn brigade zorg dragen voor een bijzonder 5-gangen diner!  Wenst u meer informatie over hoe u een tafel kunt bemachtigen? Mail dan naar info@royalpolo.nl.


 

Hat of the Day Award

Couturier Addy van den Krommenacker en hoedenmaakster Mirjam van hoedenatelier Beau Chapeau zullen zaterdag en zondag de mooiste hoeden en ensembles een waardering geven en aan het eind van de dag de Hat of the Day Award uitreiken (en een prijs ter waarde van 1000,- euro). De jury begeeft zich incognito onder het publiek en zal naast de hoed ook oog hebben voor algehele elegantie en stijl. Meer over de dresscode Royal Polo Chic kunt u hier lezen, inclusief tips van Addy van den Krommenacker.


 

Zondag 17 september: POLO Day 2 –  The Final – Dress code Royal Polo Chic 

Finale dag 2023:

11:30 uur Ontvangst bezoekers – Royal Club Lounge
13:00 uur Openingsceremonie –  ‘Gele Rijders’
14:00 uur Polo Match 1
15:00 uur Pauze
  Programma
15:45 uur Polo Match 2  (Finale)
17:00 uur Best Pony & Hat of the Day Award
17:15 uur Uitreiking ‘Pearlcard Cup 2023’
17:30 uur Einde programma

Best Pony Award

Polo is een majestueus spel tussen ruiter en paard. Het is een van de snelste sporten ter wereld waarbij behendigheid en inzicht cruciaal zijn. Zelfs de beste ruiters geven toe dat de pony het grootste verschil maakt. Vandaar dat een vakjury uit een pool van meer dan 70 polo paarden de beste pony selecteert voor de Best Pony Award.


 

 

Dress Code Royal Polo Chique

De dresscode ‘Royal Polo Chique’ staat voor een dresscode waarin na-zomerkleding voorzien wordt van een casual outdoor tintje. Deze dresscode is bij uitstek geschikt voor activiteiten die in de na-zomer plaatsvinden. Vaak aangeduid als de ‘Sport of Kings’ polo is een essentieel onderdeel van het Engelse ‘society’ leven en wordt vaak geassocieerd met de koninklijke familie. Maar de dresscode voor Polo is in de loop der jaren wat relaxter geworden bij lokale wedstrijden. Wat te dragen als Polo-toeschouwer wordt afgestemd op locatie en gelegenheid. Royal Polo vindt plaats in de Paleistuinen en de dresscode is relaxter, maar altijd een beetje chique met stijl. Hier zijn enkele tips over wat te dragen voor Royal Polo at the Palace.

  • Hoeden, zeker voor de dames!
  • Zonnebril – whatever the weather
  • Suede shoes
  • Jasje dasje mag
  • Jacket
  • Indian summer kleuren zoals; beige, grijs, khaki, bruin, crème en natuurlijk Royal Blue
  • Bodywarmer in outdoor chique stijl
  • De pre-fall of summer outdoor collectie is een aanrader

Voor de dames hoed aanbevolen